Budapešť den 1.

by - října 16, 2017



Naše cesta do Budapešti - den první.

My, naši přátelé a cesta z města do města a po městě.

Jízda 7 hodin autobusem. Příjezd v 6 hodin, zakoupení 3 denní jízdenky MHD, přesun metrem do centra. Snídaně u řeky a pozorování probouzejícího se města. Cesta podél vody, boty, parlament. Prozkoumávání okolí, ranní kafe, získání klíčů od krásného bytu, popříjezdová siesta (po 7 hodinách noční jízdy v autobuse se střídáním spánku a ne-spánku více než žádoucí.) Vír velkoměsta. Ochutnávání místního jídla, chůze křížem krážem, popojíždění tramvají a zase chůze. Jo a kochání se - to především! Focení. Ulice, náměstí, památky, kostel a prohlídka, selfie, káva, jízda metrem, nákup, zpátky na byt, vaření, víno, rozhovory a únava. Do toho všeho průběžně smích a občas můj kašel...

...aneb jak rychle shrnout celý den v jednom odstavci, v jednom příspěvku s pár fotkami. Stejně nejde popsat, jak hezký to bylo. Ale bylo tam krásně a tak můžeme i krásně vzpomínat. 

(Jo a ještě jsem zapomněla napsat, že si celou dobu přijdete strašně bohatý, protože máte bankovky jako 10/20 000 forintů, i když se vlastně ze začátku neustále snažíte spočítat si, kolik že co zhruba stojí (na euro už je aspoň člověk zvyklej, že jo..))  


Mohlo by se líbit

0 reakcí

Oblíbené příspěvky

Pravidelní čtenáři