Rybízový koláč s mandlovou drobenkou
Očistila jsem rybíz a pustila se do toho.
TĚSTO
- 300g másla, změklého
- 250g krupicového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- špetka soli
- 5 vajec
- 300g hladké mouky
- 2 zarovnané lžičky kypřicího prášku
- 1 zarovnaná lžička jedlé sody
NÁPLŇ
- 1 sáček vanilkového pudinkového prášku
- 500ml plnotučného mléka
- 50g krupicového cukru
- 400g červeného ybízu (ne mraženého!)
DROBENKA
- 150g mandlí
- 100g krupicového cukru (část jsem dala vanilkového)
- 100g másla
- 70g polohrubé mouky
- 1/2 lžičky skořice
Nejdříve smícháme všechny sypké suroviny na těsto a dobře promícháme. V misce rozpustíme máslo, přidáme vejce a šleháme a přisypáváme mouku atd.
Mandle nameleme na jemno a vypracujeme drobenku,ať ji máme nachystanou dopředu.
Těsto rozprostřeme na plech a pustíme se do přípravy pudingu. Ten uvaříme a ještě horký nalijeme na těsto. Navrch rozprostřeme rybíz a zasypeme drobenkou.
Pekla jsem zhruba 45 minut na 170 °C dozlatova. A myslím, že se brzy zapráší! :)
0 reakcí