Rybízový koláč s mandlovou drobenkou

by - června 27, 2019


Ovocná sezóna začíná. Nejlepší období v roce v pro nás frutariány, protože bych teď opravdu mohla být živá jen na ovoci! :)) Zkusila jsem tentokrát tenhle koláč podle Apetito a musím říct, že je skvostnej.

Očistila jsem rybíz a pustila se do toho.

TĚSTO  

  • 300g másla, změklého
  • 250g krupicového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • špetka soli
  • 5 vajec
  • 300g hladké mouky
  • 2 zarovnané lžičky kypřicího prášku
  • 1 zarovnaná lžička jedlé sody
NÁPLŇ
  • 1 sáček vanilkového pudinkového prášku
  • 500ml plnotučného mléka
  • 50g krupicového cukru
  • 400g červeného ybízu (ne mraženého!)
DROBENKA
  • 150g mandlí
  • 100g krupicového cukru (část jsem dala vanilkového)
  • 100g másla
  • 70g polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky skořice
Nejdříve smícháme všechny sypké suroviny na těsto a dobře promícháme. V misce rozpustíme máslo, přidáme vejce a šleháme a přisypáváme mouku atd.


Mandle nameleme na jemno a vypracujeme drobenku,ať ji máme nachystanou dopředu.


  Těsto rozprostřeme na plech a pustíme se do přípravy pudingu. Ten uvaříme a ještě horký nalijeme na těsto. Navrch rozprostřeme rybíz a zasypeme drobenkou.



Pekla jsem zhruba 45 minut na 170 °C dozlatova. A myslím, že se brzy zapráší! :) 

Mohlo by se líbit

0 reakcí

Oblíbené příspěvky

Pravidelní čtenáři