1. výzva - kosmetické produkty, bez kterých nemůžeme žít a zlepšováky do domácnosti

by - ledna 19, 2020


Nedávno jsem na instagram přidala tuhle fotku s domácím kávovým peelingem, který jsem vyzkoušela.  No a byla jsem opravdu moc mile překvapená, jak dobře to funguje. Základem je bambucké máslo, kokosový olej, namletá a spařená káva a nově přidávám také arganový olej. Později mi v návaznosti na to psalo několik lidí, že to také vyzkoušeli, nebo zkusit chtějí. To mě přivedlo na další nápad, jak využít ty naše sítě taky trochu ku prospěchu.

A tak jsem v úterý přidala na instagram další fotku s výzvou na zajímavé tipy na kosmetické produkty a domácí zlepšováky a vychytávky. Na oplátku jsem si říkala, že bych mohla pak jednoho dotyčného odměnit právě jedním homemade peelingem. Jsem moc ráda, že se sešlo tolik skvělých nápadů a doporučení. Totiž víte, jak se to říká, dobrá rada nad zlato a navíc takové rady od lidí, co člověk zná, to je podle mě daleko cennější než od všech influencerů dohromady. Moc děkuji všem, kdo jste něco poslali. Chtěla jsem je sdílet rovnou na instagramu, ale pak jsem si říkala, že bude přehlednější to sepsat tady i kvůli "prolinkům" atd. Takže - jdeme na to!

KOSMETICKÉ PRODUKTY, BEZ KTERÝCH NEMŮŽEME ŽÍT

 Zadání znělo tak, že se má jednat o produkt, bez kterého si to už neumíme představit. Ať už kupovaný, nebo doma dělaný. Tak začnu rovnou svým výběrem a to je

1) Královské pleťové sérum

značka Soaphoria
cena: 480 Kč 
Výborná směs olejů. Používám místo denního a nočního krému. Nádherně voní, krásně zjemní pleť, nedráždí a zároveň pěkně promaže, ale hezky se vstřebá, takže nejste pak jak chodící odrazka, nebo nemusíte prát mastné fleky z povlaku na polštář! Stačí nanést vždycky malinkato, takže vydrží opravdu dlouho.

Jinak určitě se mrkněte i po dalších produktech Soaphoria (třeba mýdlo carbone je tak supr) + je to všecko přírodní a navíc slovenská značka. :)

2) DIY Šípkový krém a balzám na rty
Šípkový krém: 50g bambuckého másla, 30 ml šípkového oleje, esenciální olej (levandulový)
Balzám na rty: 1 PL včelí vosk , 1 PL kokosový olej, skořice
nápady i s krásnou fotkou od Marty - @marta.step

Šípkový krém: Nad vodní lázní rozpustíme 50g bambuckého másla, přilijeme šípkový olej, promícháme a odstavíme. Směs dáme do lednice a každých 10 minut promícháme. Až bude krém v pokojové teplotě, přidáme pár kapek esenciálního oleje (levandulový) Až bude povrch krému ztuhlý, vyšlehejte elektrickým šlehačem. Vyšlehaný krém přendáme do kelímků a dáme do lednice ztuhnout. Šípkový olej obsahuje vitamíny a antioxidanty, je vhodný na ekzémy, kožní problémy, zpomaluje stárnutí plti a hydratuje. Je skvělý i pro malé děti.

Balzám na rty: Ve vodní lázni rozpustíme vosk s kokosovým olejem, dobře promícháme a přidáme skořici. Naplníme krabičky a necháme vychladnout.

3) Moringový olej

značka: Renovality
cena: 350 Kč
poslala mi ho Verča - @veronika_zin

se vzkazem:

"Moje nejvíc oblíbené produkty, již 2 roky, jsou oleje od Renovality, top produkt od nich je pro mě moringový olej, je úplná slast si ho večer vmasírovat na obličej. Měla jsem dermatitidu a hodně flekatý obličej a díky tomuto oleji jsem dneska schopná chodit bez makeupu, je to zázrak."

4) Jasmínový deodorant Jasmine tea

značka: schmidt´s
cena: 189 Kč
od Katky - @_kate_with_love_

"Za mě rozhodně tenhle vegan přírodní deodorant. Ta jasmínová vůně je božská. Sežene se v Dm a stačí opravdu trošička."

Sama už delší dobu zvažuji zkusit nějakou přírodnější verzi deodorantu, takže děkuji za tenhle tip!

5) DIY - Konopná mast


složení: Bambucké máslo, konopí, arganový olej
děkuji Pétě - @wiseavis

"Za tenhle zázrak vděčím bráchovi. Úžasně hydratuje. Přes 3 roky mě trápí suchá kůže na 1 očním víčku (svědění, pálení, suchá kůže až sněžím). Tohle pomáhá zatím úplně nejvíc (mám od Vánoc). Jo a vyráběl to sám :) "


6) Jelení lůj/balzám na rty - Labello, Livsane, Blistex


cena: 50 - 100 Kč
modré trojkombo doporučeno od Páji @pavla_beranova
"Bez toho ani ránu, bezbarvý, mastný, aby nevysušoval, ale zvláčnil."


7) Uchošťoury, ušátka - jak tomu doma ještě říkáte?  :)

konečně taky doporučení od jednoho muže, takže díky Luky - @lukyberan

"Ahoj Kamčo, zaujala mě tvoje výzva, zjistil jsem, že jsem před 10 lety být závislý na jedné věci, mám jí doma, v autě, a když ji nemám, tak je o dost problém. Jsou to uchošťoury."

Tohle mě pobavilo. A zároveň i tak trochu nahrálo do karet. Sama je totiž hodně používám a v poslední době jsem se setkala s názory, jak jsou tyhle tyčinky do uší nezdravé. No a tak by mě zajímalo, jestli je to vážně tak "nebezpečné", jak tvrdí některé články a jestli nemáte tipy na nějakou náhradu, jak si čistit uší? Budu ráda za zkušenosti.


8) DIY - odličovač s olivovým olejem

domácí oční odličovač  - levný a rychlý (link v názvu)

tip poslala Terka - @terezaherm

"Za mě určitě tohle."

A za mě taky, už se jinak neodličuji. Takže určitě zkuste, jestli neznáte!


9) Kokosový olej na čištění zubů

osvědčená rada od Péti - @kucovapeta

"Čistím si zuby kokosovým olejem a je to naprostá pecka! Zuby jsou krásně vyčištěné, není na nich povlak a navíc má i bělící účinky."

Tohle jsem vůbec neznala a je to super, už jsem to taky zkusila. První dojem je trochu nezvyklý, člověku chybí ta mentolová chuť, ale hodně rychle si zvyknete, a navíc já třeba ještě používám ústní vodu, takže když člověk nutně potřebuje mentol... :)


10) Tyčinka na akné

Značka: Purity herbs iceland
Cena: 380 Kč
doporučení od Bety - @betylegatova

"Já mám super zkušenost s rollerem na beďárky od Purity Herbs. Fakt to pomáhá mi přijde, je to přírodní... a docela drahé :D ale super."



DOMÁCÍ VYCHYTÁVKY A ZLEPŠOVÁKY



složení: pomerančová kůra, ocet, vysokoprocentní alkohol
vyzkoušeno a doporučeno Ivankou - @ivanarubesova

Přesný návod najdete ZDE

"Dělám si tenhle čistič v zimě, dá se s ním umýt podlaha, dřez, wc cokoli..."

Už jsem si napsala na nákupní seznam kilo pomerančů. :) 



IKEA 10 ks
cena: 89 Kč
díky Petře @plchotka

"Toto místo kuchyňského hadru... peru pořád dokola, již několik let... Nestihnou zasmrádnout ani nejsou slizký jak nějaký hadry... ty totiž nesnesu!"

Uf, tak to máme stejně, jestli považuji něco za největší "ekl" v domácnosti, tak je to smradlavý hadr v kuchyni. Cítím ho na míle daleko, už když vejdu domů. Fuj... Takže díky za skvělé doporučení, hned při další IKEA návštěvě kupuju!!!

13) Perkarbonát sodný

tip na skvrnožrouta poslala Sandra - @sandranemeckova

"Za mě největší mateřský must known je perkarbonát sodný. Přírodní desinfekce, bělidlo. Zatím sežral každý flek, ale při dobrém rozmíchání nechá barvu. Vyčistí i zašlé termosky, wc mísy a jiné problémy."

14) Česnek na špejli



Nakonec ještě něco ode mě, tedy vlastně od mé maminky, která česnek vždycky takto doma uchovávala a já to jako správná dcera okoukala. Nejen, že to vypadá pěkně jako dekorace v nějaké váze nebo džbánu v kuchyni, ale paličky česneku takhle opravdu hooodně dlouho vydrží.  

Takhle je to všechno, jsem ráda, že se sešlo tolik zajímavých věcí, takže ještě jednou díky a snad se zase něco takového brzy podaří dát třeba dohromady. A klidně jestli vás něco ještě napadne, tak posílejte dál, nebo napište do komentářů, budu moc ráda. No a jak jsem slíbila, vylosuji jednoho ze zúčastněných, komu pošlu homemade kávový peeling s arganovým olejem.

O pár minut později:
Všechny jsem si napsala na lísteček a poslepu losovala. Doufám, že věříte mé počestnosti, nebylo to za dozoru státního notáře ani nic podobného. :)
Výhercem je Péťa - wiseavis! Gratuluju! :))) 

Mohlo by se líbit

2 reakcí

  1. Krása! Díky, Kamčo! Chystám se vyzkoušet :) Ještě jsem si vzpomněla, že od té doby, co mám děti, nemůžu být doma bez zlucoveho mýdla z DM. Namydlit, nechat působit třeba přes noc a pak vyprat. Kam se hrabe třeba Lanza mýdlo nebo Jelen! A stojí jen 17 Kč!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já také děkuji! Joo, to máš pravdu, to je opravdu výborný, taky ho mám a používám na všechny Adamovy "nehody" :))

      Vymazat

Oblíbené příspěvky

Pravidelní čtenáři