Trhy a pár kilometrů v nohách

by - března 30, 2019


Šimon mi ujel na víkend, a tak jsme vyrazili s mamkou na farmářské trhy na Náplavce. Vyplatilo se nám, přivstat si a vyrazit brzy, protože lidí opravdu postupně extrémně přibývalo. A není se čemu divit. Zboží lákavé, ceny přívětivé a plno dobrého jídla všude. Naše nákupy jsme odstartovali frgálem. Čtvrt borůvkového, čtvrt višňového na domu a já se nemohla dočkat, až je konečně ochutnám. Snědli jsme je ve frontě na kávu. Že si jeden dáme na půl. A tak hned záhy zmizel i ten druhý kousek. 

Káva byla excelentní. Ne že bych se o ní chtěla nějak zvláště rozepisovat, ale musím uznat, že lepší jsem dlouho neměla. Navíc se mi líbí myšlenka toho, že si lidé přinesou ke stánku vlastní hrnek, což ti zkušenější už dávno měli zmáknuté, a my, kteří jsme si šli pro tuhle skvělou kávu poprvé, jsme si na zálohu vzali skleničku, kterou jsme si pak mohli nechat nebo vrátit. Jupí ja ou - jde to i bez papírových a plastových kelímků! 

Nakoupili jsme květiny, bylinky, voňavý chleba, mrkev a pro velký úspěch další dva kousky frgálů na doma. A protože jsme ještě neměli dost, vzpomněli jsme si na nedalekou gelaterii na Výtoni, kde mají skvostnou zmrzlinu. Ano, teď jak jsem to ještě napsala se až stydím, kolik cukru může člověk spořádat za jedno dopoledne... 


Praha je můj domov. Znám ji od malička, mám prochozena všechna možná známá i neznámá místa, ale přesto mě nepřestává bavit procházet jí znovu a znovu. Pokaždé si říkám, jak krásné hlavní město máme. Dnešní odpolední procházka se protáhla až do večera. Přišla jsem si trochu jako turista v Praze. A když jsme se vraceli tramvají domů, cítila jsem příjemnou únavu a lehkou bolest nohou. Prý jsme ušli 18 km. 


Mohlo by se líbit

0 reakcí

Oblíbené příspěvky

Pravidelní čtenáři