DIY - Kalendář

by - listopadu 28, 2018


Už dlouho jsem se po inspiraci na Pinterestu chystala na tenhle kalendář. Většinou tam byly návody na výrobu i desky, na které jsou čísla upevněná, ale řekla jsem si, že si to zjednoduším a jako základ mi poslouží rámeček.

Co tedy budete potřebovat?


  • Rámeček - velikost A4 je tak akorát
  • Bílé čtvrtky
  • Kancelářské klipy - 3 ks
  • 12 fotek z Instaxu, Polaroidu nebo pokud chcete větší fotky jako já, tak si vyvolejte fotky z bílým rámečkem 
  • Nůžky
  • Vteřinové lepidlo
  • Tužka, lihovka, kaligrafický fix
Úplně prvně jsem si sehnala rámeček, který se mi líbil. Původně jsem chtěla dřevěný, pak jsem nakonec zvolila tenhle bílý, který jsem objevila v Pepco za 39,- Kč - no nekup to!

Protože nemám ani Polaroid ani Instax, tak jsem si vyvolala fotky, které jsem na kalendář chtěla použít. Řekla jsem si, že tématicky vyvolám fotky ze Španělska, a ke každé fotce jsem přidělala ve Photoshopu rámeček. Pokud nemáte Photoshop, doporučuji třeba online Canvu.

Pak jsem se tedy pustila do výroby.
Nejprve jsem nastříhala čtvrtku na menší kartičky (jedna čtvrtka - 10 ks) a napsala si na ně čísla 0-3, a na další kartičky 0-9.


Na fotky jsem nadepsala lihovkou  názvy měsíců.


Musím říct, že jsem nečekala, že to bude trvat tak dlouho. Pak přišla fáze lepení klipů na rámeček, takže jsem si to nějak bajvoko odměřila a vteřinovým lepidlem je přilepila. Nechala jsem schnout dvě hoďky, aby bylo lepidlo pořádně zatuhlé.

A pak už jsem vložila čísla a fotky, a zkusila kalendář postavit a pověsit, a  vypadalo to lépe, než jsem čekala. Nevím, jak moc budu důsledná ve vyměňování čísel, ale budu se snažit, už jenom proto, že jsem se s tím tak dlouho dělala.

Určitě by to šlo i jako dárek na Vánoce, navíc je kalendář věčný, a můžu obměňovat jen fotky, až se mi tyhle okoukají.

Přidám sem později i video. No a jdu se honem inspirovat, co budu vyrábět dál, tak snad tu brzo zase něco přibude. 

Mohlo by se líbit

0 reakcí

Oblíbené příspěvky

Pravidelní čtenáři